Warning: Undefined array key "language" in /var/www/vhosts/dietistenpraktijknoord.nl/httpdocs/cockpit/include/language.class.php on line 91
Over DPN - Dietistenpraktijk Noord - Drachten
Loading...
Skip to Content

Over DPN

Over mij

Mijn naam is Kim de Vries. Als diëtist heb ik de 4-jarige Hbo-opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond. De titel ‘Diëtist’ is beschermd. Dit betekent dat deze titel alleen gebruikt mag worden wanneer de opleiding Voeding & Diëtetiek met succes is afgerond. Na ervaring te hebben opgedaan bij verschillende diëtistenpraktijken ben ik in 2020 gestart met mijn eigen diëtistenpraktijk in Drachten.

Regelmatig volg ik diverse opleidingen om mijn kennis over voeding, ziekten, medicatie, allergieën, gedragspsychologie en andere diverse onderwerpen te verbreden en verdiepen.  
Over mij

Werkwijze

Na het maken van een afspraak volgt een intake-gesprek. In dit gesprek word je persoonlijke situatie doorgenomen met de nadruk op voedingsgewoonten, ziekten, medicatie, leefstijl, klachten en verwachtingen. Het eerste gesprek duurt een uur. Daarna ontvang je via de mail of per post een voedingsplan van mij. 

In het tweede gesprek gaan we aan de slag met het toepassen van het voedingsplan. Daarbij proberen we knelpunten of weerstand op te lossen en de intrinsieke motivatie te bevorderen.  Dit gesprek duurt net als de vervolggesprekken een half uur.
Werkwijze

Tarieven en vergoedingen

Wat krijg je vergoed via jouw verzekering? Klik op deze link om meer informatie te krijgen over jouw zorgverzekering. Bekijk de overige informatie. 

Directe toegankelijkheid

De overheid geeft sinds 1 augustus 2011 de mogelijkheid aan om zonder doorverwijzing naar de diëtist te gaan. Soms heb je wel een verwijzing nodig voor de zorgverzekeraar om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Raadpleeg jouw zorgverzekeraar voor meer informatie of neem contact met mij op.

Tarieven wanneer je zelf betaalt

Indien je geen gebruik maakt van de vergoeding van de zorgverzekeraar of als de uren van de zorgverzekeraar verbruikt zijn dan geldt een tarief per consult-kwartier van €19,20.  
  • Intake (60 minuten gesprekstijd met de diëtist, exclusief 30-45 minuten voor het schrijven van het advies en eventueel rapportage arts)
  • Vervolgconsult (30-45 minuten)
  • Kort telefonisch consult (15 minuten)
  • Toeslag voor huisbezoek (15 minuten)

Niet nagekomen afspraken

Afspraken dienen uiterlijk 24 uur van te voren te worden geannuleerd. Bij een te laat geannuleerd consult breng ik de gereserveerde tijd in rekening. Deze kosten worden niet door de verzekeraar vergoed dus de factuur wordt rechtstreeks naar jou verzonden. 

Ketenzorg

Voor bepaalde ziekten zijn afzonderlijke afspraken gemaakt. Dieetadvisering waarbij sprake is van Diabetes Mellitus, COPD en CVRM worden via de ketenzorg vergoed. Ook wordt het volgen van het 2 jaar durende traject voor de leefstijlverandering vergoed via de zorgverzekeraar. Het wettelijke verplicht eigen risico is dan niet van toepassing. Je hoeft dan ook niets te betalen.
De aanvraag hiervan gaat via de huisarts of specialist van het ziekenhuis. 

Belasting aftrekbaar

Volg je een dieet op voorschrift van een huisarts of via mij? Dan mag je een vast bedrag voor deze kosten aftrekken. Volgt één van jouw gezinsleden of huisgenoten ook een dieet? Dan kun je ook voor dit dieet een vast bedrag aftrekken als dieetkosten. Je moet dan wel een dieet volgen dat in één van de dieetlijsten staat genoemd. Klik hier voor de site van de Belastingdienst voor alle verder informatie.
Tarief

E-coaching

Het is mogelijk binnen mijn praktijk om de behandelingen online te volgen. Je kunt dan kiezen voor E-coaching. Je krijgt dan toegang tot een online platform met veel informatie aangevuld met video's, tips en trics, een maandelijkse weekbrief en nog veel meer. Daarnaast heb je een aantal contactmomenten met mij, deze afspraken plannen we samen in en wanneer het jou uitkomt.  Zodat je vol goede moed en super gemotiveerd aan de slag kan gaan met je nieuwe leefstijlverandering. 
e-coaching

Waarom kies jij voor Diëtistenpraktijk Noord?

01. Eén aanspreekpunt
02. Resultaat gerichte benadering
03. Afvallen zonder een streng dieet

Reviews

Blog

PCOS en gezonde voeding

PCOS en gezonde voeding

Kim • donderdag 13 januari 2022
Vraag je diëtist naar PCOS en gezonde voeding. Polycysteus ovariumsyndroom is een aandoening die hormonale onevenwichtigheden en problemen met het metabolisme veroorzaakt. Polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een veel voorkomende gezondheidstoestand die wordt ervaren door een op de 10 vrouwen in de...
Lees meer
Tips tegen eetbuien door middel van een gezond weekmenu

Tips tegen eetbuien door middel van een gezond weekmenu

Kim • dinsdag 11 januari 2022
Er bestaat geen wondermethode om je maaltijden te plannen. Stem jouw aanpak af op je eigen voorkeuren en kookvaardigheden, planning en doelen. Een gezond weekmenu zorgt ervoor dat jij je eetbuien onder controle krijgt. Laat...
Lees meer
Feiten over cholesterol

Feiten over cholesterol

Kim • maandag 10 januari 2022
In dit artikel ga ik dieper in op de feiten over cholesterol. Wat zegt de wetenschap hierover. En welke voeding kun je het beste nemen om je cholesterol op niveau te houden. Wat is cholesterol Cholesterol is...
Lees meer

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Adres
De nova cura 11
9207 BN Drachten
info@dietistenpraktijknoord.nl
Openingstijden
Maandag 09:00 - 21:00
Dinsdag 09:00 - 21:00
Woensdag 09:00 - 21:00
Donderdag 09:00 - 21:00
Vrijdag 09:00 - 21:00
Zaterdag 09:00 - 12:00
Zondag Gesloten
Contact
info@dietistenpraktijknoord.nl
06 429 55 281
Nederlandse Coeliakie Vereniging
Kwaliteitsregistratie voor Paramedici
Patiëntenfederatie Nederland
06 429 55 281